Cine mai beneficiază de lapte praf, de la… stat?

0
Loading...

Se mai dă lapte praf gratuit de la stat? Cine mai beneficiază de acest ajutor? Sunt întrebări pe care le-am tot auzit, în ultimele zile, de la mame care au copii mici și care habar nu au că pot obține lapte praf pentru bebeluși prin Direcția de Sănătate Publică (DSP). E drept că munții de cutii care existau odată în depozitul instituției au cam dispărut, iar numărul beneficiarilor este din ce în ce mai mic, dar încă se mai dă lapte praf gratuit! Cui și cum? Am aflat tot de la reprezentanții DSP Bacău.

Laptele praf care se acordă de la stat se află în depozitul Direcției de Sănătate Publică Bacău. În primele 9 luni ale acestui an au fost 302 beneficiari, în scădere față de anii trecuți, în aceeași perioadă, respectiv 411 beneficiari în 2014, în 2015 – 487 beneficiari, în 2016 – 664 de beneficiari și în 2017 – 796 de beneficiari. Această catagrafiere a copiilor beneficiari este realizată de medicii de familie, iar în funcție de aceștia, DSP Bacău solicită Ministerului Sănătății cantitatea de lapte praf necesară județului nostru.

“Conform legilor în vigoare, acordarea gratuită de lapte praf pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 – 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern, se eliberează pe bază de prescripție medicală eliberată de medicul de familie. Doar acesta este cel care stabilește încadrarea copilului în unul din criteriile de acordare a laptelui praf conform programului național.”

Cons. sup. Anda Dumitrescu, DSP Bacău

Au dreptul la acest ajutor:

Laptele praf este distribuit de DSP către autoritățile administrative locale, iar cutiile se ridică în baza rețetelor emise de medicii de familie, lunar. Conform ordinului 377/30.03.2017, pentru anii 2017 și 2018, costul mediu/beneficiar este de 155 lei.

Sursa: https://www.desteptarea.ro/cine-mai-beneficiaza-de-lapte-praf-de-la-stat/

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.