Un pădurar s-a întâlnit cu un pui de râs pe stradă

0
Loading...

Un angajat al Direcției Silvice Bacău, Cristi Cojocaru, întors dintr-o acțiune de monitorizare în pădurile Ocolului Silvic Târgu Ocna, a întâlnit un pui de râs în mijlocul drumului, lângă sediul cantonului silvic.

Speriat și ”blocat” lângă gard, puiul de râs a fost direcționat spre pădure, unde îi este locul, nu înainte de a fi ”dojenit” pentru ”isprava” sa, a postat Romsilva pe pagina sa de Facebook.

În pădurile Ocolului Silvic Târgu Ocna din cadrul Direcției Silvice Bacău trăiesc, conform specialiștilor, aproximativ 20 de râși, iar existența puilor bine dezvoltați arată că pădurile din zonă reprezintă un habitat sănătos pentru râși.

Râsul este cea mai mare felină din Europa, atingând greutatea de până la 40 de kilograme și o lungime de peste un metru. Prădător extrem de discret și rar văzut în libertate, râsul are un teritoriu de vânătoare de până la 1.000 de hectare. Direcția Silvică Bacău, din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, administrează, prin intermediul celor 14 ocoale silvice, 147.267 de hectare de pădure, din care 16.215 de hectare la Ocolul Silvic Târgu Ocna.

Sursa: https://www.desteptarea.ro/un-padurar-s-a-intalnit-cu-un-pui-de-ras-pe-strada/

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.