Medalie de bronz pentru Vaslui la Internaționala de biologie: Vlad Sîmbotin a strălucit în Marea Britanie!

0
Loading...

Elevul vasluian Vlad Sîmbotin a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Biologie, desfășurată la Coventry. Proaspătul absolvent de la “Mihail Kogălniceanu” își încheie anii de licean cu un rezultat mare pentru învățământul românesc, reparând întrucâtva ghinionul de anul trecut, când, din cauza situației din Turcia, nu a mai reușit să fie prezent în Vietnam, gazda Internaționalei de biologie.

Vlad Sîmbotin, absolvent al Liceului „Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Biologie. Vasluianul a reprezentat România la competiția desfășurată în perioada 23-30 iulie la Coventry (Marea Britanie), după ce a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Biologie, realizând cel mai mare punctaj din țară la clasa a XII-a.
Prefectul Eduard-Andrei Popica i-a transmis ieri un mesaj de felicitare: “Un nou succes pentru olimpicii vasluieni! Vlad Sîmbotin a reușit să pună Vasluiul pe harta lumii la biologie. Medalia de bronz încununează munca de patru ani a absolventului de la LMK. Felicitări, Vlad, ne mândrim cu tine!”.
Vlad Sîmbotin este este unul dintre elevii de excepție ai învățământului vasluian, ale cărui rezultate au confirmat atât pe plan național, cât și internațional.
În urmă cu doi ani, elevul pregătit de profesoara Geanina Romașcu a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Științe, desfășurată în Austria.
Anul trecut, el nu a reușit să ajungă la Olimpiada Internațională de Biologie din Vietnam, după ce lotul României a rămas blocat în aeroportul din Istanbul, în noaptea de groază a loviturii de stat.
Vlad Sîmbotin a avut participări numeroase la olimpiadele naționale de biologie, științe, geografie și lingvistică.
Anul acesta, a susținut cu brio bacalaureatul în sesiunea specială a olimpicilor, apoi a fost declarat admis la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iulia Hațeganu” Cluj-Napoca.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/medalie-de-bronz-pentru-vaslui-la-internationala-de-biologie-vlad-simbotin-stralucit-marea-britanie/

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.