Proiect photovoice: Copiii din Corbasca le-au deschis ochii aleșilor

0
Loading...

2 februarie 2019

Puștii din Corbasca și-au descoperit o nouă pasiune, arta fotografică, dezvoltându-și spiritul de observație și creativitatea datorită proiectului photovoice „Copii implicați, pentru un viitor mai bun în comuna Corbasca”. Timp de zece luni, ei s-au străduit să surprindă aspectele cele mai sugestive din comunitate, apoi și-au prezentat rezultatele.

Adevărul e că au muncit cu plăcere în cadrul acestui proiect inedit finanțat prin Fondul pentru Inovare Civică și implementat de Fundația „Mână în Mână”, în parteneriat cu Primăria Corbasca și FSC Bacău.

Cei 90 de copii, beneficiari ai „Clubului cu Lipici” din Scărișoara și elevi ai Școlii Gimnaziale Băcioi, au arătat care sunt „realitățile frumoase și mai puțin frumoase” din comuna lor, ce le place și ceea ce cred că ar trebui schimbat.

Despre drumuri, peisaje și gunoaie

„După ce timp de 10 luni au învățat cum să facă fotografii de calitate și expresive, inclusiv de la doi fotografi profesioniști voluntari, și au exersat arta fotografică cu ajutorul echipamentelor puse la dispoziție prin proiect, la sfârșitul lunii ianuarie a venit momentul ca ei să-și expună munca în fața colegilor, profesorilor și a celorlalți membri ai comunității”, arată Gabriela Dragu, manager de proiect.

90 de fotografii, cele mai reușite dintre multele realizate de copii, au fost expuse în Căminul Cultural, la vernisaj fiind prezenți viceprimarul Mihai Blănaru, consilierii locali, directori și profesori de la școlile din Băcioi și Corbasca, colegii copiilor și locuitori ai comunei.

„Fotografiile au surprins teme de interes local, cum ar fi starea unor drumuri, lipsa locurilor de joacă sau a terenurilor de sport amenajate, lipsa de civilizație a unora dintre locuitorii comunei care nu respectă natura și spațiile publice, dar și realitățile din comună cu care se mândresc , cum ar fi Clubul cu Lipici sau peisajele frumoase”, explică Gabriela Dragu.

La fiecare ședință, vor vedea fotografiile…

Munca celor mici fiind apreciată de oficiali și ceilalți vizitatori, o parte dintre fotografii au fost transformate în tablouri Canvas, care vor fi expuse permanent în sala de ședințe a Consiliului Local, pentru a le aminti aleșilor despre viziunea generației tinere asupra comunității în care trăiesc.

Proiectul „Copii implicați, pentru un viitor mai bun în comuna Corbasca” și-a propus ca, timp de 11 luni, să sporească „implicarea și responsabilizarea copiilor, a cetățenilor și autorităților publice din Corbasca în viața comunității, creșterea gradului de acceptare a copiilor rromi în rândul populației majoritare și dezvoltarea unor competențe de natură civică pentru cei 90 copii implicați în activitățile proiectului.” Și, spre lauda inițiatorilor, a reușit.

Sursa: https://www.desteptarea.ro/proiect-photovoice-copiii-din-corbasca-le-au-deschis-ochii-alesilor/

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.