Comunicat de presă – IPJ Vaslui

0
Loading...

2019-10-06 19:23:52

ACŢIUNI DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII VASLUIENI PENTRU RESPECTAREA PREVEDERILOR LEGALE ŞI MENŢINEREA CLIMATULUI DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ

În perioada 5-6 octombrie a.c., peste 80 de poliţişti şi jandarmi au fost implicaţi la nivel judeţean, într-un plan de acţiune pentru creşterea siguranţei publice.

Poliţiştii au desfăşurat activităţi ce au vizat creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc prin prezenţa activă a poliţiştilor în zonele de risc identificate, combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihotrope, legitimarea persoanelor suspecte, controlul corporal al acestora, verificarea autovehiculelor cu care se deplasează, constatarea contravenţiilor prevăzute de Legea nr.61/1991, a contravenţiilor la regimul rutier precum şi constatarea de infracţiuni la regimul rutier sau de natură judiciară, comise stradal.

Astfel, în noaptea de 5/6 octombrie a.c., pe raza municipiului BARLAD, acţiunea poliţienească a fost efectuată în sistem integrat, cu efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui (structurile de ordine publică, investigaţii criminale, poliţie rutieră, investigarea criminalităţii economice, transporturi feroviare, combaterea criminalităţii organizate şi poliţiştii din cadrul serviciului acşiuni speciale) şi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău. În total, la acţiune, participând un număr de 60 de poliţişti şi subofiţeri jandarmi.

Cu ocazia filtrelor instituite, au fost verificate peste 120 de autovehicule, legitimate peste 145 de persoane şi efectuate peste 130 de controale corporale. Au fost efectuate 66 de testări alcoolscopice iar 11 persoane au fost testate cu aparatul DrugTest pentru depistarea consumului de substanţe psihotrope.

Urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 5.000 lei. De asemenea, aceştia au reţinut 7 de permise de conducere, 3 certificate de înmatriculare şi au dispus retragerea plăcuţelor de înmatriculare în 4 situaţii.

Totodată, cu ocazia acţiunii, au fost constatate 2 infracţiuni, una privind conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe – faptă prevăzută de art. 336 alin. 2 din Codul penal (ca urmare a unei testări cu aparatul DrugTest) şi una cu privire la nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, faptă prevăzută de art. 342, alin. 2 din Codul penal, după ce în maşina unui bărbat de 25 de ani, din Bârlad, a fost depistat un pistol cu gaze.

În ziua de 5 octombrie a.c., pe raza oraşului MURGENI au fost desfăşurate activităţi punctuale pe linia prevenirii infracţiunilor cu violenţă şi a infracţiunilor la regimul rutier. Activităţile au fost desfăşurate de poliţişti ai Poliţiei Oraşului Murgeni sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Acţiuni pentru Speciale Vaslui.

Cu ocazia acţiunii au fost legitimate şi controlate peste 40 de persoane, verificate peste 20 de autovehicule şi aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în sumă de peste 3400 lei.

Un bărbat din municipiul Galaţi este cercetat penal după ce a fost depistat comercializând peşte fără documente legale de provenienţă (faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64 din OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura).

Un conducător de autovehicule, din comuna Blăgeşti, este cercetat penal după ce a fost surprins conducând pe drumurile publice un autovehicul, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1.13 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe raza municipiului HUŞI, în perioada 5/6 octombrie a.c., s-a acţionat cu echipaje de poliţişti rutieri însoţiţi de colegi specializaţi în combaterea infracţiunilor de criminalitate economică.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au efectuat controale la peste 20 agenţi economici şi au fost verificate peste 15 autovehicule.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 4.500 lei.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii vasluieni vor continua şi în perioada următoare, în vederea menţinerii unui climat de legalitate, ordine şi siguranţă publică.

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2019/10/06/comunicat-de-presa-ipj-vaslui–381049

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.