Comunicat de presă – Deputat PNL Mugur Cozmanciuc

0
Loading...

2019-10-09 16:29:54

Guvernul PSD alocă bani de investiţii pe criterii politice! Aşa îşi cumpără liniştea în Parlament!

Prea pe „faţă” ca să putem crede că este vorba despre o coincidenţă! Fix înainte de moţiunea de cenzură, de teamă că sfârşitul Guvernului este aproape, cei de la PSD alocă bani în funcţie de culoarea politică! O pratică, după cum bine ştiţi, patentată şi în judeţul Neamţ.

PSD, prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, înfiinţat în baza OUG 114, a alocat peste 80% din proiecte de dezvoltare (apă, canalizare, drumuri, reţea de gaz) către primarii PSD!

Şi în judeţul Neamţ, au fost acceptate pentru finanţare 11 proiecte şi cea mai mare sumă merge direct la Consiliul Judeţean Neamţ – 521.991.344 lei. Printre picături vor ajunge şi la Piatra Neamţ 15.135.405 lei. Restul la primării PSD.

Asta în condiţiile în care, potrivit unui răspuns care mi-a fost transmis în urma unei interpelări pe care am adresat-o din calitatea de deputat, de la Neamţ au fost depuse 33 de proiecte.

Vă citez: „Proiectele depuse pe întreaga regiune Nord – Est sunt 224 de proiecte din care 16 proiecte în judeţul Bacău, 31 proiecte în judeţul Botoşani, 46 proiecte în judeţul Iaşi, 33 proiecte în judeţul Neamţ, 41 proiecte în judeţul Suceava şi 57 proiecte în judeţul Vaslui. Detalii aici http://www.cdep.ro/interpel/2019/r8387A.pdf

O altă problemă este că nu există suficienţi bani. Guvernul PSD anunţa cu surle şi trâmbiţe că pentru acest fond vor aloca 10 miliarde. Iar acum anunţă, potrivit unui răspuns oficial transmis colegului meu Florin Roman, că a fost contractat un împrumut de…300 de milioane de lei de la Trezoreria Statului.

Ce bine ar fi fost dacă aceste fonduri ar fi fost alocate şi pentru modernizarea infrastructurii de apă şi canalizare, având în vedere că în municipiile Roman şi Piatra Neamţ, Tîrgu Neamţ sunt atât de multe probleme, iar nemţenii au rămas fără apă zile la rând.

Banii mai puteau fi folosiţi pentru modernizarea spitalului judeţean, pentru autostrada Moldovei sau pentru spitalul regional. Însă cred că în realitate aceşti bani sunt folosiţi, fix zilele acestea, pentru a asigura liniştea în Parlament. Păcat de ţara noastră, de judeţul Neamţ că sunt conduse de oameni care nu au viziune!

Asta este un alt motiv pentru care moţiunea de cenzură trebuie să treacă mâine! Guvernul PSD îşi bate joc de dezvoltarea României!

Mugur Cozmanciuc Deputat – Preşedintele PNL Neamţ

Sursa: https://www.agerpres.ro/stiri/2019/10/09/comunicat-de-presa-deputat-pnl-mugur-cozmanciuc–382669

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.