Alertă medicală, la Iași! Tânără de 22 de ani cu meningo-encefalită, internată Spitalul de Boli Infecţioase

0
Loading...

O tânără în vârstă de 22 de ani care a fost diagnosticată cu meningo-encefalită, fără să se știe încă cu precizie agentul infecțios, a fost internată în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, a anunţat, vineri, managerul unităţii medicale, Carmen Dorobăţ.

Potrivit acesteia, tânăra este din judeţul Bacău şi a fost transferată în urmă cu câteva zile, în stare foarte gravă, la secţia de Terapie Intensivă a spitalului.

“Este meningo-encefalită. Nu avem încă agentul. O tratăm ca pentru orice, dar e mult mai bine pentru că nu mai este ventilată mecanic. A fost adusă de la Bacău, în urgenţă. Debutul bolii a fost brusc. Nu avem un anumit context din partea familiei care să ne conducă spre un anumit agent infecţios şi, ca urmare, am tratat-o ca pentru orice ar putea fi şi, între timp, vom avea şi alte rezultate. Important este să fie mai bine. Are sigur meningo-encefalită. Nu pot să spun însă de care este, pentru că sunt foarte multe cauze. Aşteptăm rezultatele de laborator. Am luat probe pentru bacterii, virusuri. Cred că e ceva viral”, a declarat, Carmen Dorobăţ.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/alerta-medicala-la-iasi-tanara-de-22-de-ani-cu-meningo-encefalita-internata-spitalul-de-boli-549325.html

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.