14.3 C
Bacău
vineri, 14 august, 2020

Vecernie la Parohia „Sfântul Nicolae” din Trifești

5 Decembrie 2019

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la ceas de seară, în ajun de prăznuire a Sfântului Ierarh Nicolae, în Parohia Trifești din Protopopiatul Roman un sobor de preoți consilieri și inspectori eparhiali, alături de preoți slujitori de la parohiile învecinate, dar şi de alţi slujitori din Arhiepiscopie, sub protia părintelui Gheorghe Paleu, consilier eparhial la sectorul patriomoniu bisericesc au oficiat slujba Vecerniei unită cu slujba Litiei.

Din toate colţurile parohiei Trifești au urcat la biserică mulţime de credincioşi care au evlavie la blândul și marele Ierarh Nicolae, ocrotitorul bisericii parohiale. Delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepscop Ioachim la acest eveniment a fost preotul Gheorghe Paleu, consilier eparhial la sectorul patriomoniu bisericesc.

După slujbă, corul parohiei Lazaret din municipiul Bacău a oferit un mic spectacol de colinde, ce a încântat pe toți cei prezenți la biserică.

La finalul slujbei, în cuvântul de învăţătură ce a fost rostit de părintele consilier eparhial s-a vorbit despre viața Sfântului Ierarh Nicolae, despre minunile sale săvârșite în timpul vieții pământești, dar și despre ajutorul grabnic și nemijlocit la Dumnezeu pentru toți creștinii care îi cer ajutorul în necazuri, în nevoi și multe alte probleme cotidiene.

De asemenea, părintele Laurențiu Segneanu, parohul Bisericii Trifești, care este și inspector eparhial la Corpul de inspecție bisericească din cadrul Administraței Eparhiale, a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru împreuna-rugăciune şi împreuna-slujire.

La final, toţi cei prezenţi s-au închinat la icoana Sfântului Ierarh Nicolae și la icoana Maicii Domnului de la Trifești, după care au fost miruiţi şi au primit mici daruri duhovnicești. (pr. Daniel-Ionel Marari)

Sursa: https://epr.ro/vecernie-la-parohia-sfantul-nicolae-din-trifesti

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

928FaniÎmi place
219CititoriConectați-vă

Vaslui Plus

Tenisul de camp vasluian are viitor

15 iulie 2019Sportivi de top precum Simona Halep, Mihaela Buzarnescu, Sorana Carstea, Horia Tecau sau Marius Copil au readus, de ani buni, in atentia...

Alina Mihaela Olãreanu aduce a treia medie de 10 judetului Vaslui: “îmi voi continua studiile în Amsterdam”

FINAL… Încã o medie de 10 la Bacalaureat pentru judetul Vaslui. Aceasta apartine absolventei Alina Mihaela Olãreanu, care a adus Liceului Teoretic “Mihail Kogãlniceanu”...

Nesimțirea companiei E.ON tronează la Bârlad: mai multe cartiere din oraș lăsate fără curent electric

BATAIE DE JOC… In această săptămână, aproape zi de zi, în tot municipiul Bârlad au fost pene de curent. Majoritatea au fost scurte și...