100 de băcăuani vor să cumpere ANL-urile de la Primărie. Care este prețul pe metru pătrat

0
Loading...

24 ianuarie 2020

În urma solicitărilor venite din partea chiriașilor care stau în locuințele din fondul locativ de stat, Primăria Bacău va scoate la vânzare apartamentele pentru care acum încasează chirie lunară. 100 de băcăuani și-au înregistrat cereri de cumpărare, potrivit ultimelor date provenite de la instituție.

„UAT Bacău a transmis documentația către Agenția Națională pentru Locuințe, pentru emiterea hotărârii de Guvern privind trecerea locuințelor din proprietate publică a statutului în proprietate privată, urmând ca după emiterea hotărârii să se procedeze la vânzarea locuințelor”, se arată într-un răspuns oficial al administrației locale.

Cât privește prețul la care va vinde statul aceste apartamente, valoarea de vânzare stabilită prin Ordinul Ministrului Dezvoltării Regionale, valabilă până în iulie 2020 este de 1.916 lei, adică 407 euro pe metrul pătrat. Costul este la jumătate față de prețul pe metru pătrat practicat în prezent în Bacău pentru locuințele noi, adică undeva peste 900 de euro mp.

Primăria Bacău administrează în prezent, prin Compartimentul Evidență Contracte, 740 de locuințe ANL, din care 692 sunt ocupate momentan, altele 48 urmând să fie repartizate prin Hotărârea Consiliului Local. În plan ar fi și construcția Ansamblului Bucegi IIIB, acesta fiind inclus în proiectul finanțat dintr-un împrumut la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Sursa: https://zdbc.ro/100-de-bacauani-vor-sa-cumpere-anl-urile-de-la-primarie-care-este-pretul-pe-metru-patrat/

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.