15.3 C
Bacău
vineri, 14 august, 2020

Curs festiv online la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

14 iulie 2020

Pe 10 iulie, de la ora 18, a fost organizat Cursul festiv al absolvenților Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, promoția 2020. Promoția de anul acesta a cumulat 1.757 absolvenți, din care 1.116 pentru studii universitare de licență, 606 pentru studii universitare de master și 35 la doctorat.

Evenimentul organizat de către Liga Studențeasacă, în colaborare cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, pe platforma Teams, a reunit peste 200 de participanți care au primit cuvântul conducerii Universității și al decanilor celor cinci facultăți, totodată împărtășind impresii din timpul facultății.

Prof.univ.dr.ing.Dr.h.c. Valentin Nedeff – Președintele Senatului a declarat: „Sunteți a 57-a generație care finalizează la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, o generație deosebită datorită faptului că ați reușit să teminați cu succes studiile în timpul pandemiei. Indiferent că ați absolvit studii de licență, master, doctorat, conversie profesională sau cursuri postuniversitare, trebuie să fiți bucuroși că ați terminat la o universitate de stat, clasată în prima jumătate a topului universităților din România. Vrem să vă mulțumim că ne-ați fost studenți, că ați finalizat la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, că ați înțeles condițiile deosebite pe care le-am parcurs în ultima perioadă și că am reușit să schimbăm demersul didactic în unul exclusiv online”.

Prof.univ.dr. Carol Schnakovszky – Rectorul Universității le-a transmis absolvenților un cuvânt la acest moment festiv: „Sunteți o generație care termină facultatea, când Universitatea împlinește 59 de ani, sunteți generația care va rămâne în memorie mult timp, sunteți generația online a Universității noastre și vă mulțumim pentru că ați finalizat studiile. În această perioadă, am învățat alături de studenții noștri cum să folosim tehnologia și să realizăm cursuri interactive online, să susținem examene și finalizări de studii online. Ne mândrim că sunteți absolvenții noștri, Universitatea fiind aproape de studenți și după terminarea studiilor, prin faciltarea integrării pe piața forței de muncă a absolvenților”.

De asemenea, decanii celor 5 facultăți au transmis mesaje pentru absolvenți: Conf.univ.dr.ing. Mirela Panainte-Lehăduș- Decanul Facultății de Inginerie, Conf.univ.dr. Brîndușa-Mariana Amălăncei – Decanul Facultății de Litere, Conf.univ.dr. Gloria-Cerasela Crișan – Decanul Facultății de Științe, Prof.univ.dr.ing.ec. Ovidiu-Leonard Turcu – Decanul Facultății de Științe Economice și Conf.univ.dr. Dan-Iulian Alexe – Decanul Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății.

Moderatorul acestui eveniment a fost Șefănuț-Iulian Buhuș – Președintele Asociației Liga Studențească din Bacău: „La vremuri noi, obiceiuri noi. Este clar că tânjim după un curs festiv fizic, unde să ne putem lua în brațe, să ne felicităm și să ne bucurăm de acest moment deosebit. Mă bucur foarte mult că studenții au răspuns „prezent”, într-un număr atât de mare la un eveniment online. Nu îmi rămâne decât să-i încurajez, să le doresc multă bafta în ceea ce și-au propus și să nu uite că această promoție va purta mereu cu ea semnele curajului, schimbării și digitalizării. Sunt sigur că despre ei se va vorbi peste ani și totodată sunt sigur că la întâlnirea de zece ani vor avea ce povesti”.

Sursa: https://zdbc.ro/curs-festiv-online-la-universitatea-vasile-alecsandri-din-bacau/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

928FaniÎmi place
219CititoriConectați-vă

Vaslui Plus

Tenisul de camp vasluian are viitor

15 iulie 2019Sportivi de top precum Simona Halep, Mihaela Buzarnescu, Sorana Carstea, Horia Tecau sau Marius Copil au readus, de ani buni, in atentia...

Alina Mihaela Olãreanu aduce a treia medie de 10 judetului Vaslui: “îmi voi continua studiile în Amsterdam”

FINAL… Încã o medie de 10 la Bacalaureat pentru judetul Vaslui. Aceasta apartine absolventei Alina Mihaela Olãreanu, care a adus Liceului Teoretic “Mihail Kogãlniceanu”...

Nesimțirea companiei E.ON tronează la Bârlad: mai multe cartiere din oraș lăsate fără curent electric

BATAIE DE JOC… In această săptămână, aproape zi de zi, în tot municipiul Bârlad au fost pene de curent. Majoritatea au fost scurte și...