3.1 C
Bacău
vineri, 9 decembrie, 2022

A inceput montarea separatoarelor de sens pe E85, înainte și după Răcăciuni

27 septembrie 2022

A început instalarea separatoarelor de sens pe E85. În total, vor fi amplasați 2 km de astfel de echipamente de siguranță rutieră, înainte și după comuna Răcăciuni, această zonă fiind, din evidențele Poliției Rutiere, una dintre cele mai periculoase, numai în 2022 înregistrându-se două accidente soldate cu decesul a 5 persoane, anunță președintele Consiliului Județean, Valentin Ivancea.

„Pornind de la această crudă realitate, prefectul județului, Lucian Bogdanel și conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iași au făcut demersurile necesare pentru amplasarea separatoarelor de sens, pe o porțiune de 2 km, în zonele cu incidență crescută a riscului de producere a evenimentelor rutiere, respectiv înainte de localitatea Răcăciuni- sens de mers Adjud – Bacău dar și după, pe sensul Răcăciuni – Bacău.

Între cele două sectoare cu separatoare, se va amenaja o intersecție cu viraj stânga/ dreapta din marcaj rutier realizat cu vopsea bicomponentă. De asemenea, la Nicolae Bălcescu s-a propus realizarea unui parapet din beton pentru delimitarea sensurilor de mers.

Apreciez faptul că Ovidiu-Mugurel Laicu, director general regional al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iași a răspuns pozitiv solicitării noastre. Determinarea și consecvența prefectului județului, coroborate cu implicarea reprezentanților CNAIR în teritoriu și materializate prin dispunerea și concretizarea acestor măsuri, aduc un plus de siguranță pentru miile de participanți la trafic care tranzitează drumul european prin județul Bacău.

Mă bucură modul de colaborare instituit în Bacău între autoritățile județene- Consiliul Județean, Instituția Prefectului și organismele centrale. Acest parteneriat este un model de bună practică ce aduce rezultate palpabile pentru cetățenii județului Bacău. Doar prin implicare și verticalitate, vom reuși să elaborăm și să implementăm noi proiecte pentru dezvoltarea comunității.

Lucian Bogdănel, prefectul Bacăului: „oricâte sisteme de siguranță am monta, ele nu pot înlocui precauția la volan și condusul responsabil”

Prefectul județului a transmis și el câteva completări legate de lucrările care se vor face pe E85: „În dreptul comunei Nicolae Bălcescu, vor fi instalate parapete prefabricate din beton tip „New Jersey”, concomitent cu refacerea a 8 treceri de pietoni prin amplasarea de covorașe antiderapante și trasarea de marcaje rutiere preformate cu proiecția pe orizontală a indicației „Presemnalizare trecere pietoni”.

De asemenea, prin PNRR, va fi finanțată realizarea – tot în zona comunei N. Bălcescu (km 277) – unui pasaj pietonal subteran care va subtraversa E85.

Eforturile pe care le facem sunt insuficiente dacă nu sunt dublate de o conduită prudentă din partea șoferilor care tranzitează E85: oricâte sisteme de siguranță am monta, ele nu pot înlocui precauția la volan și condusul responsabil, cu respectarea normelor rutiere în vigoare precum și a celorlalți participanți la trafic.

Țin să mulțumesc, în mod particular, secretarului de stat Gabriel Bunduc (Ministerul Transporturilor) pentru sprijinul consecvent oferit inițiativelor de sporire a siguranței rutiere în județul Bacău, precum și conducerii DRDP Iași pentru promptitudinea cu care a „cuplat” la amplasarea parapetelor rutiere pe E85.

P.S. – „Mulțumesc” şi deputatului Ichim (USR Bacău) ptr. atenția acordată strădaniilor noastre, dar mă văd nevoit să precizez – pentru corecta informare a opiniei publice – că aportul/contribuția domniei sale la montarea parapetelor pe E85 este NULĂ (adică, ZERO)”.

Sursa: https://ziaruldebacau.ro/a-inceput-montarea-separatoarelor-de-sens-pe-e85-inainte-si-dupa-racaciuni/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

954FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă

Vaslui Plus