20 C
Bacău
28 martie, 2024

BREAKING NEWS

92 de percheziții DNA în Botoșani și Iași: Printre locațiile vizate: Trei instituții publice și sediul PSD Botoșani

13.12.2023 10:14

13.12.2023 10:05

Trei instituții publice și sediul județean al unui partid politic din Botoșani și Iași au fost vizate, miercuri, de percheziții DNA.

Update: Au loc percheziții și la biroul președintei Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici (PSD), potrivit publicației Monitorul de Botoșani.

Știrea inițială:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada 2018-2023, de către funcționari publici din cadrul unei unități spitalicești, în contextul fraudării unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante.

În cursul zilei de 13 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 92 de locații situate pe raza județelor Botoșani și Iași, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a transmis DNA, în cadrul unui comunicat de presă.

13 dec 2023, 09:35

Sursa: https://www.dcnews.ro/92-de-perchezitii-dna-in-botosani-si-iasi-printre-locatiile-vizate-trei-institutii-si-sediul-judetean-al-unui-partid-politic_941578.html

Ultimă oră

Același autor