4 C
Bacău
joi, 27 ianuarie, 2022

Municipiul Bacău a depășit pragul de 3 la mie. Peste 350 de noi cazuri de COVID, în ultimele 24 de ore

14 ianuarie 2022

Municipiul Bacău a intrat în scenariul roșu, după ce rata de infectare a ajuns la 3,16 la mia de locuitori. Cu toate acestea, autoritățile au pregătit o nouă modalitate de a aplica măsurile de siguranță, care nu va mai ține cont de rata de infectare.

Conform ultimei raportări, numărul de cazuri noi de îmbolnăvire pentru ultimele 24 de ore a fost de 352, la nivel de județ.

Se schimbă criteriile

Autoritățile județene așteaptă însă publicarea în Monitorul Oficial al noului ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Învățământului pentru a aplica măsurile de prevenție în cazul COVID. Așa cum a fost anunțat și la nivel central, de acum înainte nu se va mai ține cont de rata de infectare sau, în cazul suspendării cursurilor, de rata de vaccinare a cadrelor școlare. Autoritățile au decis ca în ambele cazuri să se țină cont de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților COVID, la nivel de județ.

Mâine va fi convocată ședința CJSU, la ora 13.00, iar Prefectura Bacău va anunța toate măsurile ce vor intra în vigoare, în concordanță cu noile prevederi stabilite.

Sursa: https://ziaruldebacau.ro/municipiul-bacau-a-depasit-pragul-de-3-la-mie-peste-350-de-noi-cazuri-de-covid-in-ultimele-24-de-ore/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

954FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
11CititoriConectați-vă

Vaslui Plus