3.1 C
Bacău
vineri, 9 decembrie, 2022

O porţiune din DN2, cunoscută pentru accidentele rutiere grave, în plină schimbare. Se montează separatoare de drum

27 sep 2022, 12:29

Facebook Valentin Ivancea, Preşedintele Consiliului Judeţean Bacau

Porţiunea de drum din DN2 dintre localităţile Orbeni, Răcăciuni şi Cleja, unde au avut loc multe accidente rutiere grave, este în proces de echipare pentru creşterea siguranţei rutiere.

Prefectul judeţului Bacău, Lucian Gabriel Bogdănel, a anunţat, marţi, că a început montarea de separatoare de sens pe DN2 (drumul european E85), pe sectorul dintre localităţile Orbeni, Răcăciuni şi Cleja.

În ultimii ani, pe acest sector s-au produs numeroase accidente rutiere soldate cu pierderi de vieţi omeneşti.

„Vor fi amplasaţi aproximativ doi kilometri de astfel de echipamente de siguranţă rutieră, înainte şi după comuna Răcăciuni, în două puncte negre în care – din evidenţele Poliţiei Rutiere – numai în 2022 s-au înregistrat două accidente soldate cu decesul a cinci persoane, rănirea gravă a altor trei, precum şi rănirea uşoară a altor două. Cauza accidentelor a fost pătrunderea pe contrasens a vehiculelor şi impactul frontal la viteze mari”, a declarat prefectul Lucian Gabriel Bogdănel, citat de Agerpres.

Separatoare de sens şi în localitatea Nicolae Bălcescu

Acesta a adăugat că şi în localitatea Nicolae Bălcescu, pe sectorul de drum european, vor fi amplasate separatoare de sens.

„Nu ne vom opri aici – conducerea DRDP Iaşi şi-a luat angajamentul ca într-un alt sector sensibil de pe E85, în dreptul comunei Nicolae Bălcescu, să fie instalate parapete prefabricate din beton tip ‘New Jersey’, concomitent cu refacerea a opt treceri de pietoni prin amplasarea de covoraşe antiderapante şi trasarea de marcaje rutiere preformate cu proiecţia pe orizontală a indicaţiei ‘Presemnalizare trecere pietoni'”, a precizat Lucian Gabriel Bogdănel.

El a subliniat că prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi finanţată, tot în zona comunei Nicolae Bălcescu, realizarea unui pasaj pietonal subteran care va subtraversa E85.

„Eforturile pe care le facem sunt insuficiente dacă nu sunt dublate de o conduită prudentă din partea şoferilor care tranzitează E85: oricâte sisteme de siguranţă am monta, ele nu pot înlocui precauţia la volan şi condusul responsabil, cu respectarea normelor rutiere în vigoare precum şi a celorlalţi participanţi la trafic”, a declarat prefectul Lucian Gabriel Bogdănel.

Cel mai grav accident pe DN2, în zona unde acum s-au montat separatoare de sens la Răcăciuni, s-a produs pe 25 iulie 2021. Atunci, şapte persoane au murit şi cinci au fost rănite în urma coliziunii între un autoturism şi un microbuz.

Pe 13 aprilie 2022, între Răcăciuni şi Cleja s-a produs un alt accident rutier soldat cu trei persoane decedate şi alte trei persoane rănite.

Şofer, prins pe o stradă din Sectorul 1 cu 186 km/h. Poliţie: Dreptul de a pilota i-a fost suspendat

„25 Septembrie 2022, ora 12.01, Sectorul 1, București, cer senin, asfaltul uscat, condiții favorabile pentru decolarea unui avion și-n același timp pentru producerea unui accident rutier pe drumurile publice în cazul rulării cu o viteză de 186 km/h.

Atenție, limita pe sectorul de drum respectiv este de 60 km/h.

Șoferul din imagine a fost oprit la timp de “turnul de control al Brigăzii Rutiere” înainte ca siguranța participanților la trafic să fie pusă în pericol.

În plus, dreptul de “a pilota” i-a fost suspendat pentru 120 de zile.

La fel ca el au rămas fără acest drept alți 14 conducători auto, după doar câteva ore de acțiune.

Alegeți viața și bucurați-vă de fiecare deplasare cu mașina, în siguranță.

P.s. Vă dorim întotdeauna cer senin, asflat uscat și drumuri în siguranță!”, a transmis Poliţia Capitalei pe Facebook.

27 sep 2022, 11:40

Sursa: https://www.dcnews.ro/o-portiune-din-dn2-cunoscuta-pentru-accidentele-rutiere-grave-in-plina-schimbare-se-monteaza-separatoare-de-drum_888825.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

954FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă

Vaslui Plus