9.9 C
Bacău
28 aprilie, 2024

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, vizită la AEROSTAR Bacău: Avioanele F-16 vor avea parte de mentenanţă la cele mai înalte standarde, în România

astăzi, 10:29

Ministrul apărării, Angel Tîlvăr, afirmă după vizita pe care a efectuat-o la AEROSTAR Bacău, una dintre companiile de succes din industria de profil şi este Centru de Mentenanţă pentru F-16 şi pentru lansatorul multiplu de rachete HIMARS, că avioanele F-16 vor avea parte de mentenanţă la cele mai înalte standarde, în România.

”Avioanele F-16 vor avea parte de mentenanţă la cele mai înalte standarde, în România. Industria de apărare este extrem de importantă pentru Ministerul Apărării Naţionale. Iar AEROSTAR Bacău este una dintre companiile de succes din industria de profil şi este Centru de Mentenanţă pentru F-16 şi pentru lansatorul multiplu de rachete HIMARS”, a precizat ministrul Apărării într-o postare pe Facebook.

Angel Tîlvăr arată că în cadrul vizitei de lucru pe care a făcut-o la Bacău a văzut şi linia pregătită pentru asamblarea şi fabricarea unor elemente mecanice pentru vehiculul aerian aferent UAS tactic operativ, ale cărui componente vor fi produse de mai multe companii din România.

”Tot la Bacău, am vizitat şi compania ELMET INTERNATIONAL, care fabrică componente ale transportorului pentru trupe PIRAHNA V”, a mai spus ministrul.

Sursa: https://www.news.ro/politic-intern/ministrul-apararii-angel-tilvar-vizita-la-aerostar-bacau-avioanele-f-16-vor-avea-parte-de-mentenanta-la-cele-mai-inalte-standarde-in-romania-1922402920002024031021529842

Ultimă oră

Același autor