4.9 C
Bacău
27 aprilie, 2024

Nicolae Ciucă anunţă că PNL analizează posibilitatea de a avea liste comune cu PSD pentru localele din oraşele Timişoara, Braşov şi Bacău

astăzi, 19:16

Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că varianta listelor comune PNL-PSD pentru alegerile locale din municipiile Timişoara, Braşov şi Bacău este analizată, iar şi o decizie va fi luată doar pe baza argumentelor electorale şi nu „pe intuiţia cuiva anume”.

„În acest moment, şi nu am făcut niciun secret, aşa cum la municipiul Bucureşti şi la sectoare am găsit formula de a candida pe liste comune, ne propunem aceeaşi abordare în municipiile reşedinţă de judeţ acolo unde nu sunt primari PNL sau PSD. Aici discutăm de municipiile Timişoara, Braşov şi Bacău, motiv pentru care am discutat cu preşedintele filialei Timiş”, a afirmat Nicolae Ciucă, la finalul Biroului Politic Naţional al PNL.

Liderul iberalilor a mai spus că datoria partidului pe care îl conduce este găsirea formulei care să asigure câştigarea alegerilor.

„Dincolo de ceea ce reprezintă analiza şi perspectiva pe care dumnealor o au la nivel local, datoria noastră este să găsim formula prin care cu adevărat să putem să ne asigurăm câştigarea Primăriei Timişoara, pentru că este simbolul a tot ceea ce a reprezentat dreapta în politica din România. Nu s-a luat încă o decizie, încă avem negocieri în coaliţie şi atunci când vom avea perspectiva că ne apropiem de final, cum am procedat şi la Bucureşti, am discutat cu toţii în interiorul conducerii executive a Partidului şi conducerea filialei Bucureşti, la fel vom proceda şi la celelalte judeţe şi vom găsi o formulă potrivită”, aa mai explicat Ciucă.

Chestionat dacă e posibil ca liberalii să meargă pe listă separată în aceste trei reşedinţe de judeţ, Ciucă a răspuns: „Este pe voturi, ca atare vom număra fiecare vot să ne asigurăm că vom câştiga alegerile atât la nivel de unităţi administrativ teritoriale, cât şi la nivel de judeţ”.

„Decizia, încă o dată, se ia pe bază de argumente, nu pe bază de vrerea sau intuiţia cuiva anume. Aici discutăm de responsabilitate şi nu este vorba de persoane, ci de PNL. Fiecare membru al PNL trebuie să se angajeze la ceea ce înseamnă îndeplinirea obiectivului partidului”, a completat liderul PNL.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a declarat joi, înainte de şedinţa conducerii partidului, că nu fac alianţă cu PSD la Timiş şi că PSD a fost pe locul trei la alegerile din 2020, astfel că, să pui nişte pierzători de joace pe tot terenul i se pare o alegere foarte proastă.

Ministrul Dezvoltării, liberalul Adrian Veştea, a anunţat că va candida la funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean Braşov şi va câştiga alegerile „doar pe sigla PNL”. El a adăugat că va fi o colaborare cu PSD la alegerile locale din judeţ, însă nu crede că va exista un tandem şi la primărie.

Sursa: https://www.news.ro/politic-intern/nicolae-ciuca-anunta-ca-pnl-analizeaza-posibilitatea-de-a-avea-liste-comune-cu-psd-pentru-localele-din-orasele-timisoara-brasov-si-bacau-1922401621562024031921531597

Ultimă oră

Același autor