20.5 C
Bacău
28 aprilie, 2024

În timp ce baronii locali ai PSD Bacău cer să se renunţe la Autostrada Unirii, pesediştii de la Iaşi tac mâlc

08:58, 27 ianuarie 2020

Ieşirile publice ale şefilor PSD Bacău, care cer prioritizarea autostrăzii Bacău-Braşov, în detrimentul autostrăzii Iaşi -Tg. Mureş, ignorând şansele reale de dezvoltare ale regiunii, sunt aspru criticate de Marius Bodea, Preşedintele Comisiei de Transport şi Infrastructură din Camera Deputaţilor:

„PSD vrea cu orice preţ să ne ţină în izolare, folosindu-se de toate pârghiile pentru a distruge ceea ce construim deja. Preşedintele PSD Bacău, unul dintre baronii consacraţi ai Moldovei, varsă din nou ură şi venin, văzând că A8 începe să prindă contur. Frustrarea celor din PSD, care nu pot accepta că liberalii şi societatea civilă au făcut în două luni cât n-au fost ei în stare să facă în patru ani de guvernare, i-a adus la disperare, simţind că vor pierde totul. Incompetenţa PSD-iştilor a ţinut blocată ani la rând autostrada Unirii şi, după cum se vede, nu e doar neputinţă, ci şi rea-credinţă faţă de locuitorii Moldovei.

Ei sunt cei care au încurcat intenţionat proiectul Iaşi – Tg. Mureş, în perioada cât au avut ministru de transport, pentru că acest baronaş şi şleahta lui şi-au dorit o autostradă care să le treacă prin faţa casei şi peste pământurile cumpărate pe traseul autostrăzii Bacău-Braşov, sperând ca astfel vor putea primi despăgubiri de la stat.

Această abordare egoistă, care condamnă Iaşul şi bună parte din regiunea Moldovei la izolare şi sărăcie, trebuie numaidecât înlăturată! În niciun moment nu am afirmat că alte proiecte de investiţii în infrastructură nu sunt binevenite în Moldova. Să se facă toate! DAR am atras atenţia şi am insistat că A8 TREBUIE să fie PRIORITARA! Prin A8, legăm Iaşul, capitala Moldovei, centrul cultural şi comercial din regiunea de Nord-Est, nu doar de un singur oraş, ci de o regiune întreagă, făcând posibilă şi deschiderea spre Europa”, a declarat liberalul Marius Bodea.

Legătura directă cu vestul ţării şi centre europene puternice este vitală pentru viitorul Moldovei. Cu toate acestea, în timp ce şefii PSD Bacău încearcă să îngroape definitiv proiectul A8, aducând tot felul de argumente în favoarea celeilalte autostrăzi, pesediştii care conduc Iaşul nu au nicio reacţie.

„Nu văd nicio reacţie fermă din partea PSD Iaşi. Domnul Maricel Popa, care se bătea cu pumnii în piept că va susţine autostrada A8, acum tace mâlc. Uită că, împreună cu ceilalţi şefi de partid, are datoria morală să lucreze pentru interesul local şi regional. Autostrada Unirii nu este a niciunui partid din ţară asta, domnule Popa, este un proiect PENTRU OAMENI! Dacă PSD nu a făcut nimic pentru A8, măcar daţi dovadă de bun simţ, domnule Popa, şi apăraţi public autostrada pe care vor să o facă uitată chiar colegii dumneavoastră de partid de la Bacău! Lipsa de reacţie a PSD Iaşi într-un moment atât de vulnerabil arată, încă o dată, că interesele baronilor PSD sunt mai presus de nevoile reale ale moldovenilor!”, a mai spus Marius Bodea.

Liberalul readuce în discuţie dezinformările recente despre A8, tocmai când lucrurile încep să se mişte, şi susţine că încercările PSD Bacău de a îndrepta atenţia spre un alt proiect de infrastructură în Moldova sunt un îndemn la dezbinare.

„Este regretabil, după toate eforturile pe care le depunem acum, să ajungem să ne luptăm cu tot felul de fake-news-uri PSD, menite să zdruncine încrederea românilor că autostrada mult aşteptată, ce va lega Moldova de Transilvania, nu va fi construită. Fals!

Insist spunând că acest proiect rămâne prioritar cât timp vom continua să credem în acest proiect, în ciuda atacurilor prin care PSD vrea să minimalizeze rolul Iaşului în regiune, şi implicit rolul autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş! Fiecare are dreptul să lupte pentru regiunea pe care o reprezintă, dar cu o condiţie: respectându-i pe toţi locuitorii acestei ţări. Este de-a dreptul sfidător să faci apel pentru renunţarea la Autostrada Unirii, când oamenii o cer cu disperare, ba chiar să pretinzi că Iaşul este invizibil pe hartă, nefiindu-i niciodată contestat rolul pe care l-a avut şi îl are în istoria, cultura şi susţinerea economică a acestei regiuni. Atât timp cât există înverşunare, nimic nu se va schimba în Moldova noastră, domnilor de la PSD!”, a conchis Marius Bodea, Preşedintele Biroului Local al PNL Iaşi.

Sursa: https://www.curentul.info/politic/in-timp-ce-baronii-locali-ai-psd-bacau-cer-sa-se-renunte-la-autostrada-unirii-pesedistii-de-la-iasi-tac-malc/

Ultimă oră

Același autor