11.1 C
Bacău
13 mai, 2024

Ea este Maria, gravida care a murit la 24 de ore după internarea în Maternitatea din Bacău. Familia face acuzații grave

Maria, o femeie în vârstă de 38 de ani, a murit la 24 de ore de la internarea la Maternitatea din Bacău. În timp ce familia face acuzații grave, medicii spun că au urmat procedurile întocmai.

02 apr. 2024, 15:28

Femeia în vârstă de 38 de ani a murit la scurt timp după ce a mers la Spitalul Judeţean Bacău, pentru că avea dureri cauzate de sarcina oprită din evoluție.

Ea este Maria, gravida care a murit la 24 de ore după internare

Femeia în vârstă de 38 de ani, însărcinată în luna a patra în urma unei proceduri de fertilizare in vitro, a ajuns la Spitalul Județean Bacău, cu dureri abdominale puternice, febră, frisoane și dureri de cap. Partenerul de viață al femeii acuză spitalul nu a îngrijit-o corespunzător şi a lăsat-o nesupravegheată o zi întreagă. Bărbatul a făcut mai multe plângeri la Colegiul Medicilor, la Poliţie, dar şi la Ministerul Sănătăţii.

Aurelia Țaga, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău, a declarat că pacienta a fost preluată de medici de la primul moment al prezentării în secție și tot timpul a fost monitorizată. Problemele de sănătate pe care Maria le avea au cauzat, însă, degradarea rapidă a stării sale generale.

„În prezent, cazul este în anchetă penală desfășurată de Poliția Bacău. Medicina legală a efectuat necropsia și a emis certificat constatator preliminar al decesului și s-au recoltat probe care sunt în lucru la medicina legală Iași. Deocamdată nu avem o cauză a acestei evoluții fulminante spre gravitatea pacientei. Pacienta a fost preluată de specialiști de la primul moment al prezentării în secțiile noastre și tot timpul a fost monitorizată, s-a intervenit terapeutic în funcție de starea pacientei. Evoluția a fost fulminantă spre gravitate, ceea ce a dus la deces,” a precizat Aurelia Țaga, pentru

Medicii au constatat, la o primă evaluare, că sarcina femeii s-a oprit din evoluție. Abia după 12 ore au dus-o în sala de operație, timp în care starea ei de sănătate s-a degradat tot mai mult. Doctorii nu puteau efectua intervenția chirurgicală din cauza protocolului medical, ba chiar au suspectat că Maria mai are și alte afecțiuni. În timpul intervenției a fost scos colecistul, pentru că s-a constatat că este inflamat, iar sarcina s-a evacuat de la sine.

După operație, femeia a fost dusă la terapie intensivă în stare gravă, medicii având un pronostic negativ în ceea ce o privește, chiar și după operație. La doar câteva ore distanță, a făcut un stop cardiorespirator, a fost resuscitată, însă a urmat și al doilea stop cardiorespirator, din care nu și-a mai revenit, fiind constatat decesul.

Oamenii legii au demarat o anchetă pentru a se afla care a fost cauza morții celor doi.

Sursa: https://www.romaniatv.net/ea-este-maria-gravida-care-a-murit-la-24-de-ore-dupa-internarea-in-maternitatea-din-bacau-familia-face-acuzatii-grave_8226325.html

Ultimă oră

Același autor