11.1 C
Bacău
13 mai, 2024

Ultimele cuvinte ale Mariei, gravida care a murit pe patul de spital. A fost deschisă o anchetă pentru omor la Spitalul Bacău

Anchetă pentru malpraxis și omor din culpă la Spitalul Județean Bacău, după ce o tânără însărcinată în patru luni și-a pierdut viața.

03 apr. 2024, 12:29

Ultimele cuvinte ale Mariei, gravida care a murit pe patul de spital. Tânăra a ajuns la spital cu dureri mari de burtă, însă medicii au amânat operația și i-ar fi spus că trece printr-o cădere nervoasă. Tânăra a murit la doar o zi după internare.

Maria făcuse o procedură de fertilizare în vitro ca să aibă un copil. Cu două zile înainte să decidă să meargă la spital, medicul a consultat-o și i-a spus că sarcina merge bine.

Citește și

„Maria s-a trezit cu dureri puternice abdominale, frisoane, febră și în secunda aia am decis că trebuie să mergem la spital. Ea spunea că are o problemă, că o doare abdomenul și trei medici au spus ca ea de fapt are o cădere psihică”, a spus Ovidiu Pruteanu, partenerul femeii.

La 12 ore de la internare au dus-o în sala de operație. „Se întâmplase un avort spontan și nu a mai fost necesară intervenția chirurgicală pe zona ginecologică. S-a administrat tratament adecvat și cu toate acestea la ora 2.00 s-a instalat primul stop cardio respirator. Iar dimineață după ora 6.00 s-a instalat al doilea stop cardio respirator.”, a spus Aurela Țaga, director medical la Spitalul Bacău.

Partenerul femeii spune că e ferm convins că ea s-a luptat să rămână în viață.

Direcția de Sănătate Publică Bacău a primit o sesizare de malpraxis, iar Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ultimele cuvinte ale Mariei

„Seara râdeam cu Maria: Uite, fiica ta nu stă la poze, stă numai cu spatele. Vineri, s-a trezit cu frisoane, dureri de burtă. A vomitat la baza scării, la intrarea în maternitate. Vine o asistentă care voia să-i verifice temperatura, constată cu stupoare că nu mai are termometru la recepție, că l-a luat un coleg și nu l-a mai adus înapoi. O cârpeală au făcut. Ea acuza dureri de burtă, dar ei îi spuseseră că are o cădere psihică. Îmi comunică faptul că Maria e într-o stare gravă. Că biologia e o chestie care nu ține neapărat de ei, că ține de evoluție, că nu știu sigur care e situația cu ea.” , a declarat soțul Mariei pentru Observator.

Familia tinerei e sfâșiată de durere

Familia Mariei este devastată de durere și nu poate să accepte ideea că femeia de 38 de ani nu mai este.

„Mi-aduc aminte că am născut-o tot la Maternitatea Bacău. Cu zile a murit. Cu zile a murit. Am vorbit cu ea seara și dimineață. A zis ca i s-au uscat buzele și zice, mămica, nu e nimeni aici”, a povestit Aurelia, mama Mariei.

Sursa: https://www.romaniatv.net/ultimele-cuvinte-ale-mariei-gravida-care-a-murit-pe-patul-de-spital-a-fost-deschisa-o-ancheta-pentru-omor-la-spitalul-bacau_8228059.html

Ultimă oră

Același autor