20.5 C
Bacău
28 aprilie, 2024

VIDEO „Văleu, ce-mi place mie!” Reacţia lui nea Vasile, un bunic de 80 de ani din Bacău, când primește gogoși calde şi pufoase

Reacția emoționantă a lui Nea Vasile, un bătrânel de 80 de ani care primește o masă caldă după ce casa i-a fost afectată de un incendiu.

12 ian. 2024, 21:54

Solidaritatea care încălzește inimi: Jandarmii din Bacău aduc căldură și lumină în viața unui bătrân singur. A fost găsit în casă flămând și înghețat. Uneori sunt zile în care nu are ce mânca, iar în căsuța micuță în care locuiește, frigul iernii mușcă din toate colțurile. Nu are lumină, iar de lemne nici nu se pune problema.

În prag de iarnă, când gerurile își fac simțită prezența și vântul tăios bate asupra satelor izolate, există o poveste de solidaritate și compasiune care străbate timpul și generozitatea oamenilor. Această poveste se desfășoară într-un mic colț de lume din județul Bacău, unde un bătrân singur primește sprijinul cald și prietenesc al jandarmilor locali.

De aproape trei ani, un grup de jandarmi a dezvoltat o legătură specială cu nea Vasile. Odată cu primele semne ale gerului, ei s-au mobilizat pentru a-i asigura bătrânului nu doar căldură, ci și o masă caldă în acele momente dificile. Nea Vasile, în vârstă de 80 de ani, trăiește în singurătate într-un sat izolat, iar viața lui a fost marcată de greutăți și lipsuri.

Începutul acestei povești de sprijin necondiționat a fost în februarie 2021, când un echipaj de jandarmi l-a găsit pe nea Vasile căzut pe stradă și l-a transportat în siguranță la domiciliu. De atunci, acești jandarmi au devenit o prezență constantă în viața bătrânului, aducându-i periodic alimente și lemne pentru încălzirea locuinței.

În urmă cu trei ani, bătrânelul a fost găsit în stradă, la cinci kilometri de casă, de jandarmi. Astăzi, aceștia se asigură din când în când că nea Vasile mai mănâncă o masă caldă sau gustă din gogoșile care îi plac atât.

Este singur și abia se descurcă de la o zi la alta după ce casa și tot ce avea în ea i-au pierit în flăcări. Astăzi, pe fața brăzdată a apărut un zâmbet timid pentru că a mâncat cu poftă din desertul preferat. „Văleu, ce-mi place mie!”

„ Am vrut și în aceste momente, in care se anunță ger, să ne asigurăm că prietenul nostru nea Vasile, pe care de aproape trei ani il vizităm în mod constant și îl ajutăm cu ce are nevoie, va avea parte de căldură, dar și de o masă caldă. Nea Vasile este singur, greu încercat de viață.

Jandarmii l-au cunoscut în luna februarie a anului 2021, când un echipaj l-a găsit căzut pe stradă și l-a transportat la domiciliu, pentru a-l ști la adăpost de temperaturile scăzute. De atunci, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au revenit periodic cu alimente, precum și cu lemnele necesare pentru încălzirea locuinței, care îi lipseau. Când l-au întâlnit prima dată, au aflat de la el că încă nu făcuse focul în sobă în acea iarnă. Viată lui nea Vasile nu a fost una ușoară, munca lui și agoniseala de o viață au ars sub privirile sale, iar singurătatea este apăsătoare, neavând pe cineva aproape.

Astăzi, jandarmii băcăuani s-au asigurat că nea Vasile în vârstă de 80 de ani, care locuiește singur într-un sat izolat din județul Bacău, va avea lemne, lumină și alimente pentru a face fată în această perioadă cu temperaturi scăzute.

Lăsând la o parte ajutorul material pe care încercăm să il oferim, cel mai important sprijin pentru el este că are pe cineva alături la care poate apela oricând ”, anunță

Bărbat răpus de ger în județul Bacău

În ultimele zile, Moldova se confruntă cu un val de frig extrem, soldat cu consecințe tragice. Alte cinci persoane au căzut victimă temperaturilor scăzute, iar printre ele se află și un bărbat în vârstă de 76 de ani din comuna Găiceana, județul Bacău, informează ProTV.

Bărbatul decedat, un locuitor al comunei Găiceana, obișnuia să primească îngrijire zilnică din partea fiului său. Cu toate acestea, tragedia s-a produs în timp ce fiul său îi făcea o vizită. După ce i-a aprins focul în sobă, fiul bătrânului a plecat la familia sa. La două ore distanță, s-a întors pentru a se asigura că totul este în regulă, dar a descoperit că tatăl său dispăruse.

Citește și

Fiul a căutat în jurul casei și grădinii, dar bătrânul nu era de găsit. Dimineața devreme, l-a descoperit prăbușit, complet degerat, pe un drum de la marginea satului, la doi kilometri de locuința sa. Vecinii au sugerat că bărbatul ar fi avut antecedente de a pleca nesupravegheat de acasă. Rămâne de văzut dacă frigul i-a fost fatal sau dacă s-a produs un alt episod similar.

Sursa: https://www.romaniatv.net/video-valeu-ce-mi-place-mie-reactia-lui-nea-vasile-un-bunic-de-80-de-ani-din-bacau-cand-primeste-gogosi-calde-si-pufoase_8044431.html

Ultimă oră

Același autor